(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
BLESKOVÝ KOLÁČ - JABLEČNÝ
Potřebné ingredience
2 a půl hrnku hrubé mouky (prosáté), 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, půl hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 5-6 jablíček (oloupaných a nastrouhaných nahrubo), 1 skořicový cukr, hrst vlašských ořechů (nahrubo nasekaných), máslo a mouka na vymazání formy(plech) žmolenka: hrst polohr.mouky, hrst moučk.cukru a máslo
Postup přípravy
Mouku, cukr + van.cukr, mléko, olej, vejce a prdopeč smícháme v těsto a nalijeme na vymazaný a posypaný plech. Do mísy dáme jablka, skoř. cukr a ořechy, promícháme prsty a poklademe na těsto. Na konec posypeme žmolenkou a dáme péct do trouby na 150°C cca 30 minut.
Po upečení necháme vychladnout....přeji dobrou chuť:-))
Po upečení necháme vychladnout....přeji dobrou chuť:-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dada34
(upraveno)
23. 10. 2011, 21:49
gajdy
(upraveno)
23. 10. 2011, 21:45
zrovna peču, recenze nebyly nic moc, tak uvidíme jak dopadne dám vědět
gajdy
(upraveno)
23. 10. 2011, 23:03
@gajdy
je dopečeno, vypadá moc lákavě, uždibla jsem kousek, chutná oříškově sladce, zbytek rodiny ochutná zítra na snídani, ale nemám obavy u nás se sní všechno , jinak příprava rychlá cca 15 min., doba pečení 3/4 hod. , ukládám mezi recepty rychlovky.
Lucinka21CL
(upraveno)
4. 3. 2011, 20:35
péct se muselo tedy odost dýl a unešená jsem nebyla, ale zbytek rodiny to zdlábl-nevím jestli hlady nebo s chutí
channah
(upraveno)
7. 10. 2010, 11:38
upekla jsem a chutná, díky
Ela z Frelu
(upraveno)
3. 10. 2010, 8:28
Já včera pekla něco podobného a v ledničce jsem měla dvě miny řepy (červené), tak jsem je tam strouhla, barva krásná, jen před upečením. Po upečení to nebylo poznat ani barevně, ani chuťově. Nedávala jsem je tam úmyslně, ale byly dvě takové pidi, o něco větší než ředkvičky, tak co s něma.
ren.a.tka
(upraveno)
5. 10. 2010, 18:57
@Ela z Frelu
Koláč jsem upekla,tak jsem hned dala recept sem...byl vynikajicí a hlavně po upečení trochu křupe,což máme moc rdái,také se po něm hned zaprášilo Řepy bych tam určitě nedala,to by mi doma nejedli jablíčkový je nejlepší